top of page

"A döntéseid a vágyaidat tükrözzék, ne a félelmeidet!"


"May your choices reflect your hopes, not your fears." - Nelson Mandela

  • Facebook
instagram.png

Please scroll down for English!

Mit kell tudni az Együtt Születünk workshopjairól?

Tabuk nélkül, sokféle megközelítésben, több tudományterületet bevonva (pl.: pszichológia, biológia, antropológia) beszélünk Veletek a szülés/születés körüli időszakról, hat héten át heti egyszer 2,5 órában. Interaktívan, az általunk kidolgozott tematika mentén haladunk hétről hétre. Az alkalmak során többféle módon saját tapasztalataitokat bevonva láttok rá egy-egy témára.

Ha részt veszel a workshopokon:

- belelátsz a folyamatokba, amik anyában / apában és babában zajlanak a gyermekvárás idején

- ráhangolódsz arra, hogy mit érzel te ezzel az életünket meghatározó témával kapcsolatban

 

- megmutatjuk, hogy milyen lehetőségek, tények, információk állnak rendelkezésedre a gyermekvárás időszakában

Mi a workshop menete?

Az alkalmak zárt (6-10 fős) csoportban témánként felépítetten zajlanak. A workshopok során megjelennek a különböző művészeti ágak (pl.: film, képzőművészet...stb.) és együtt is alkotunk.

Kik állnak a workshop mögött?

Entz Sári és Bakonyi Márti perinatális szaktanácsadók vagyunk, 2018-ban végeztünk az ELTE pszichológia tanszék szakirányú továbbképzésén. Az Együtt Születünk munkacsoportot  azzal a céllal hoztuk létre, hogy a szülés/születés körüli időszak jelentőségét és annak hosszú távú hatását minél több emberrel megismertethessük.

Mindkettőnknek három gyermeke van.

 

Velünk készült interjúk:

 

Dívány - 2021. április - Az ideális szülés sokféle. Neked milyen? - Hangolódjatok színezéssel

Nők lapja café - 2021. április - Speciális színező segít az elmélyülésben a leendő szülőknek

 

Vendég a háznál - MR1 - 2020. március - Interjú a munkánkról

 

Képmás magazin - 2019. március - Ki az a perinatális szaktanácsadó?

Kíváncsi vagy mi zajlik le apában/anyában/babában a 9 hónap alatt?

 

Fontosnak tartod, hogy a szülés/születés örömben, békében történjen majd?

 

Szeretnéd, hogy leendő gyermekeddel a kötődésed harmonikusan induljon?

 

Igen?

 

Ha még nem vársz gyermeket örömmel várunk ebbe a csoportunkban: Workshop fiataloknak és felnőtteknek a szülés-születés körüli időszakról

 

Ha már vársz/vártok gyermeket örömmel várunk ebbe a csoportunkba: Szülésfelkészítő  workshop

Ha már megszületett a babád (0-6 hónapos) és jól esne hasonló helyzetű anyákkal/nőkkel végigbeszélni a Titeket mélyen érintő témákat és/vagy szívesen belekezdesz egy babatakaró horgolásába szeretettel várunk a Mamafonó-ba!

Ilyen visszajelzéseket kaptunk:

Nekem azért volt hasznos, vagy tanulságos, mert a párommal így beszélgettünk a szülésről. A tudatos készülés igazán érdekes volt. Szóval nekem szerintem az érzelmi ráhangolódásban segített.“ Balázs (33)

 

Fantasztikusan megnyugtató érzés volt számomra, hogy az előkerülő témákkal kapcsolatban voltak/vannak már gondolataim, meggyőződéseim és véleményem, de még mindig vannak kérdéseim is. Az előző tavaszi alkalmakra tanácstalanul, kétségbeesetten, mondhatni kérdések nélkül érkeztem, annyira nem voltam képben ezzel az eseménnyel és a folyamataival, témáival. Most örülök a bennem felvetődő kérdéseknek, mert úgy érzem, hogy ezzel a nyitottsággal elősegítem önmagam megismerését, a kérdéseim megválaszolásait és lehet, hogy a leendő gyermekeim életminőségét is. Köszönöm nektek, hogy elindítottatok ezen az úton!” Nóri (25)

 

Úgy érzem közelebb kerülök a kisbabámhoz és talán van már véleményem a szülésről, nem teljesen vakon állok majd az orvos/szülésznő elé. Nekem ezekben sokat segítettetek. Önbizalmat kaptam és nem félek annyira az elkövetkező eseményektől. Tetszettek, hogy sokféle megközelítés, közelítés volt a témákhoz.” Eszter (30)

 

Nagyon sok új szempontot hoztatok be, az számomra mindig biztonságot ad és a Ti hitelességeteket erősíti, hogy tudományos alapot adtok és e mellé teszitek a saját történeteiteket. Úgy érzem, ez a sok téma és szempont „útravaló” lesz számunkra és otthon tovább beszélhetjük, továbbgondolhatjuk érzéseink mentén.” Kinga (28)

Ubuntu - Born Together
Childbirth education workshops for students and young adults


About the workshops
We educate young people to make informed decisions in their family lives that are guided by recognised desires instead of unknown fears.


Our program, Ubuntu-Born Together, is about the perinatal period of human life, the period which starts with conception, goes through pregnancy and birth until the child is one year old. Throughout the succession of workshops, we give our participants the opportunity to talk through this special period of life from the point of view of the child, the mother and the father. We constantly update our curriculum with the latest scientific results. We emphasize interactivity and always discuss the questions of the participants. Our syllabus is based on interdisciplinary knowledge involving psychology, biology, anthropology, sociology and ethnography.
We have four kinds of workshops:
- for secondary school students (age 16-18)
- for young adults preparing for parenthood (before getting pregnant)
- for young adults who do not know whether they want to have children or not
- for pregnant women and their partners preparing for birth and beyond


Aim of the workshops
After taking part in the workshops, students and young adults will be more self-confident, will achieve broader perspective, and will have a deeper knowledge of the perinatal period. Their fears and ignorance will decrease while they also get to know their own and the participants’ attitude of this complex subject.


Course of the workshops
One course consists of four occasions, each lasting three hours. We work in small groups (6-15 persons). The location can be a school or our own consulting room in Budapest. The workshops are led by both of us.


Who are we?

Sarolta Entz, perinatal consultant and Marta Bakonyi, perinatal consultant
We both received our “Perinatal Consultant” degree after a two-year-long tuition at the Faculty of Education and Psychology at ELTE University. We are both members of the HSPPPM. We created our childbirth educator program „Ubuntu - Born Together” in 2016. To see more:
https://www.ubuntumuhely.hu/sari, https://www.ubuntumuhely.hu/marti

Divanya_focimlap_2021.06.04..jpg
bottom of page